Banana Chocolate Muffins

Ingredienser

150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
(1 st citron, skalet)
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
2 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st bananer
200 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.

4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.

5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.

6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

 

Jag skippar citronskalet och så hackar och skivar jag banan direkt i den färdiga smeten, rör om och lägger i formar. Jag brukar få ca 16 muffins.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0